Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
suszone grzyby i przyprawy do nich (według uznania) oraz cebula i czosnek
mąka pszenna, olej, sól, cukier, mineralna woda gazowana
Przygotowanie:
Grzyby gotujemy, dodajemy do nich zeszkloną cebulę i czosnek, mielimy i przyprawiamy. Ciasto naleśnikowe robimy z mąki, wody gazowanej, odrobiny oleju, soli i cukru.
Usmażone naleśniki układamy na foli w kształt prostokąta, zakładając jedne na drugie. Na wierzch nakładamy farsz grzybowy i całość zwijamy w roladę zawiniętą w folię.
Co najmniej na 12 godzin kładziemy do lodówki. Potem kroimy na plastry. Możemy zapiec w piekarniku z dodatkiem sera lub podsmażyć na oleju np. obtaczając w jajku, mące z orzechów arachidowych i bułce tartej.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda