Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
Przygotowanie:
Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę i cebulę.
Surowe ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy do tego podsmażony boczek z cebulą, przyprawy, jajka, śmietanę i mąkę. Tak przygotowaną masę wlewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (pierwsze minuty w 250 stopniach) i pieczemy 1,15 do 2 godzin w temperaturze około 180 stopni Celsjusza.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda